Menu Close

BCN Fantasy Film Fest IV edició

4t Festival de Curts BCN Fantasy film fest – Juny 2020

BASES DEL CONCURS DE CURTMETRATGES

El nostre festival està orientat al gènere de la ciència ficció, el terror i la fantasia. Així doncs, complint aquesta condició, la participació al concurs de curtmetratges està oberta a tots els curts dirigits per majors de 16 anys. El plaç d’inscripció de curtmetratges finalitzarà el 15 de abril del 2020 a las 23:59 horas.

La organització es reserva el dret de poder tancar el plaç abans d’aquesta data si fos necessari a través de les plataformes on-line. Els arxius digitals formaràn part del patrimoni d’aquest festival i s’utilitzaràn per a activitats culturals sense ànim de lucre o per a publicitar aquest festival.

OBLIGACIONS DELS INSCRITS

a. – Cada autor i/o col·lectiu pot presentar més d’un treball.

b. – El Festival pressuposa que els titulars dels curtmetratges presentats ostenten tots els drets d’exhibició i promoció de les obres i del material que representen. Aquest festival confia en que es responsabilitzaran de que no estiguin sotmeses a cap reclamació legal i declinarà qualsevol responsabilitat legal referent als curts i els seus titulars.

c. – Les despeses d’enviament correran a càrrec dels participants.

REQUISITS DELS CURTMETRATGES

d. – El tema dels curtmetratges variarà segons la categoría.
1) Categoría Sci-Fi: el tema serà lliure, de qualsevol gènere secundari, tot i que ha de prevaldre la ciencia ficció (caràcter d’aquest festival), i de qualsevol tècnica realitzada (imatge real, animació, infografia…). No s’admetran, per ara, curtmetratges documentals.
2) Categoría Sci-Fi Catalunya: entraran en aquesta categoria tots aquells curtmetratges ja sigui rodats, dirigits, produïts o interpretats en el territori català. El tema serà lliure, de qualsevol gènere secundari, tot i que ha de prevaler la ciència ficció (caràcter d’aquest festival), i de qualsevol tècnica realitzada (imatge real, animació, infografia …). No s’admetran per ara curtmetratges documentals.
3) categoría Fantasia: el tema serà lliure, de qualsevol gènere secundari, tot i que ha de prevaldre el gènere de la fantasia (caràcter d’aquest festival), i de qualsevol tècnica realitzada (imatge real, animació, infografia…). No s’admetran, per ara, curtmetratges documentals.
4) Categoría Fantasia Catalunya: entraran en aquesta categoria tots aquells curtmetratges ja sigui rodats, dirigits, produïts o interpretats en el territori català. El tema serà lliure, de qualsevol gènere secundari, tot i que ha de prevaler la fantasia (caràcter d’aquest festival), i de qualsevol tècnica realitzada (imatge real, animació, infografia …). No s’admetran per ara curtmetratges documentals.
5) categoría Terror: el tema serà lliure, de qualsevol gènere secundari, tot i que ha de prevaldre el gènere de terror (caràcter d’aquest festival), i de qualsevol tècnica realitzada (imatge real, animació, infografia…). No s’admetran, per ara, curtmetratges documentals.
6) Categoría Terror Catalunya: entraran en aquesta categoria tots aquells curtmetratges ja sigui rodats, dirigits, produïts o interpretats en el territori català. El tema serà lliure, de qualsevol gènere secundari, tot i que ha de prevaler el terror (caràcter d’aquest festival), i de qualsevol tècnica realitzada (imatge real, animació, infografia …). No s’admetran per ara curtmetratges documentals.
e. – La duració dels curtmetratges no podrà sobrepasar els 15 minuts.
f. – El curt ha d’haver-se finalitzat completament després de l’1 de Gener de 2018.
g. – La inscripció es farà on-line i només a través d’una d’aquestes plataformes:

Click for Festivals - Connecting Films and Festivals

Les taxes d’inscripció son les següents:
del 15 de febrer al 15 d’abril: 3 euros
h. – Els curts han d’estar rodats en castellà o català, o en el seu defecte, subtitulat en una d’aquestes dues llengües.
i. – Es demanarà als seleccionats que envïin els curtmetratges en arxius compatibles HD ja que el seu visionat es farà des d’un disc dur.

PREMIS

a.- Aquest certamen disposa de quatre premis. Tres premis seran escollits per un jurat professional i independent i un altre pel públic assistent al passi de finalistes.

  • millor curtmetratge de fantasía internacional (premi + obsequi)
  • millor curtmetratge de fantasía Catalunya (premi + obsequi)
  • millor curtmetratge de Sci-Fi internacional (premi + obsequi)
  • millor curtmetratge de Sci-Fi Catalunya (premi + obsequi)
  • millor curtmetratge de terror internacional (premi + obsequi)
  • millor curtmetratge de terror Catalunya (premi + obsequi)

LA COMISIÓN

a. – La comissió del BCN Fantasy film fest és la responsable d’aquest festival i de gestionar la informació que s’en derivi.
b. – Deures:
Realitzar la selecció de curts finalistes que s’entregaran al jurat professional i es projectaran el dia 5 de Juny.
Avisar als seleccionats a partir del día 15 de Maig del 2020.
c. -I es reserva el dret a:
Rebutjar una obra per mala qualitat d’imatge o so.
Modificar qualsevol punt d’aquestes bases si les circumstàncies ho requereixen (comprometent-se a les notificacions pertinents)

JURAT

Les decisions del jurat seran inapel·lables.
El jurat professional per als premis estarà format per 3 membres especialistes cinematogràfics. El jurat podrà concedir les menciones especials que consideri oportunes (sense dotació econòmica ni trofeu).

EXHIBICIÓ

a. -La organització establirà tan aviat com sigui possible el calendari exacte del visionat d’aquest festival.
b. – L’entrega de premis estarà prevista per a la jornada d’aquest festival el 5 de juny del 2020 cap a les 19:00 aproximadamente a la ciutat de Barcelona.

DISPOSICIONS FINALS

a. – Les ocurrències no contemplades en les presents bases seran resoltes per la Comisió del Festival.
b. – L’acceptació d’aquestes bases implica acceptar que puguin aparèixer en registres videogràfics i fotogràfics les obres finalistes en futures campanyes de difusió del festival, així com les fotografíes i les gravacions realitzades durant el festival de 2020, per a les difusions previstes tant en premsa escrita com en difusions digitals per motiu del Festival BCN Fantasci-film fest (exclusivament).

error: Contingut protegit | Contenido protegido | Content is protected
Esta web utiliza cookies propias y de terceros para su correcto funcionamiento y para fines analíticos. Al hacer clic en el botón Aceptar, aceptas el uso de estas tecnologías y el procesamiento de tus datos para estos propósitos. Ver
Privacidad