Menu Close

BCN Fantasci-Film Fest III edició

III edició Festival de Curts BCN Fantasci-film fest

maig 2019

Guanyadors BFF 2019

FantasiaCiència FiccióTerrorPremi especial del públic Martí Grau

Finalistes BFF 2019

Fantasia

Ciència Ficció

Terror

previous arrow
next arrow
Slider
Slider
Slider

Jurat

MIQUEL BARCELÓ GARCÍA (Mataró [Barcelona] – 1948)

miquel-barcelo

Enginyer aeronàutic, nuclear i aeroespacial, és també doctor en informàtica i ha treballat gairebé una vintena d’anys com a enginyer de sistemes d’una multinacional informàtica. Va estudiar també el postgrau de “Psicología Aplicada i Psicotècnia” (Universitat de Barcelona), el primer cicle de “Ciències Econòmiques” (UNED) i Ingegneria Aerospaziale (Universitat de Roma).

Ha estat professor (ara recentment jubilat) de la Facultat d’Informàtica de Barcelona (FIB-Universitat Politècnica de Catalunya) des de la seva creació el 1977 i també catedràtic del departament de “Enginyeria de Serveis i Sistemes d’Informació” d’aquesta universitat. Ha estat vicedegà de la FIB i, després, Comissionat per al Desenvolupament Sostenible a la UPC en l’equip del Rector Antoni Giró. Ha estat també membre del Consell de Protecció de la Natura de Catalunya nomenat pel president de la Generalitat.

Ha escrit diversos llibres de text i articles científics, és redactor dels articles sobre Informàtica en els suplements periòdics primer de l’Enciclopèdia Espasa Calpe i ara de l’Enciclopèdia Catalana, i col·labora amb articles d’opinió i de divulgació científica en revistes com Byte, Astronomía, Nodes (Butlletí de l’Associació Catalana d’Intel·ligència Artificial), Divulgamat (pàgina web de la Reial Societat Matemàtica Espanyola) i d’altres.

Ha estat investigador de l’Institut de Tecnoètica de Barcelona i fundador el 1994 de la Càtedra UNESCO de Sostenibilitat de la UPC on va crear i va coordinar el nou programa de doctorat en Sostenibilitat, Tecnologia i Humanisme de la UPC. Ha estat director del Màster de Sostenibilitat i creador de l’Institut de Sostenibilitat de la UPC.

És també (i no és en absolut anecdòtic…) autor premiat, traductor, editor i especialista en el gènere narratiu conegut com ciència-ficció, editor des de 1988 al 2010 de la col·lecció NOVA d’Ediciones B. La seva novel·la Testimoni de Narom (escrita conjuntament amb el físic canari Pedro Jorge Romero, i amb versió castellana ampliada en El otoño de las estrellas) va obtenir, el 1998, el Premi Jules Verne en la Nit de les Lletres i les Arts d’Andorra. Recentment, ha publicat la nova versió d’un llibre aparegut el 1990 que ara es diu “Ciencia Ficción: Nueva Guía de Lectura” (2015) i una nova novel·la: “El tríptico de Dios” (2016), escrita també amb el físic canari Pedro Jorge Romero. Ara té pendent de publicació el llibre “Informática Ficción” sobre com la ciència-ficció ha vist un futur amb informàtica (ordinadors, xarxes, robots, intel·ligències artificials, etc.).

Juga a tennis i a jocs d’estratègia i simulació històrica, però recentment juga a tennis menys del que voldria ja que també fa de iaio-cangur amb els seus dos nets que, clarament, li aporten més satisfaccions que moltes de les coses que ha fet abans…

HERNAN FERNÁNDEZ

hernan_fernandez

És un experimentat actor de doblatge, va començar als 8 anys ha interpretar els seus primers papers com ara Turtun tun en la sèrie d’animació: Arale (1987). Amb els anys curs estudis al col·legi del teatre de Barcelona CTB i posteriorment engonals en l’English Tulsa institute a Oklahoma, USA.

Com a doblador ha interpretat nombrosos papers tant en publicitat, com en televisió i cinema:

 • 2018 Aquaman a ABDUL-MATEEN II, YAHYA
 • 2018 Venon a HAZE, SCOTT
 • 2017 Ghost in the shell a PITT, MICHAEL
 • 2017 Spiderman homecoming a MARSHALL-GREEN, LOGAN
 • 2017 blade runner 2049 a GOSLING, RYAN
 • 2016 i 2018 Deadpool a MILLER, T. J.
 • 2016 Infierno a FOSTER, BEN
 • 2016 Los odiosos ocho a PARKS, JAMES
 • 2015 Mad Max a HELMAN, JOSH
 • 2014,2015,2016- saga de Divergente JAMES, THEO
 • 2012 Desafio Total a CHO, JOHN
 • 2012 Prometheus a ELLIOTT, EMUN
 • 2012 i 2014 the amazing spider-man a DeHAAN, DANE y ZYLKA, CHRIS
 • 2011,2013,2017- saga Thor a DALLAS, JOSH y a LEVI, ZACHARY
 • 2010 Crepúsculo eclipse a BEWLEY, CHARLIE
 • 2010 Sherlock holmes a MATHESON, HANS
 • 2009 Crepúsculo Luna nueva a BEWLEY, CHARLIE
 • 2009,2013,2016 la saga de Star Trek a CHO, JOHN
 • 2003 Matrix Realoaded i Revolutions a WATSON, CLAYTON
 • 2002 Star Wars el ataque de los clones a DORAN, MATT
 • 2002 Battle Royal a KOTANI, YUKIHIRO
 • 2000 a 2003 la saga de el Señor de los Anillos a BOYD, BILLY

JAVIER LOZANO

Javier Lozano és membre fundador i cap visible de la productora PRODUCCIONES inhospitas, col·laboradora en molts altres projectes en el món del curtmetratge de productores com OZZYPIUNTUR, Aureal FILMS, etc.

La filmografia del director així com de la productora es remunta a l’any 2002, any de la fundació i mentre Javier Lozano cursava estudis de direcció cinematogràfica al C.E.C.C.

Així doncs, les primeres peces van ser creades sota certes condicions de la pròpia escola, aquests són:

 • Ni pío (2003)
 • Día de Cobro (2003)
 • Trabajo Extra (2004)

Després d’un llarg recés per circumstàncies personals, el director torna a la càrrega el 2010 amb un projecte que no veurà la llum fins a l’any següent de la mà de la productora Ozzypiuntur: VERSUS (2011).

Aquest mateix any, Versus es cola com a finalista en la secció Brigadoon del Festival de Cinema Fantastic Sitges 2011, també participa en altres certàmens amb el Festival de cinema fantàstic de Torremolinos i Festerror.

A partir d’aquí, el director exerceix diverses tasques en curtmetratges d’amics i coneguts, sent el mes important ZONA DE CAÇA (JO Romero 2012) que s’emporta el premi Brigadoon a Sitges’12, en aquest curtmetratge Javier Lozano exerceix de Cap de Producció i ajudant de direcció.

Al llarg de 2012, el prestigiós dissenyador Jordi Dalmau, després de fer una recerca entre diversos creadors, es posa en contacte amb Javier Lozano amb la idea de crear una pel·lícula basada en la seva última creació i que pogués servir per il·lustrar la seva idea i inspiració, sempre amb la condició de ser una pel·lícula totalment independent i amb vida pròpia i és així com neix Elixir, curtmetratge que viatja per diversos festivals fent-se amb algun premi en el camp tècnic. Posteriorment el director ha dirigit diversos videoclips, un capítol de la webserie THE Waiter.

Presentació | Programa | Bases

PRESENTACIO

Benvinguts al BCN Fantasci-Film Fest.

Festival de Curtmetratges de Cinema Fantàstic i Ciència Ficció. Que es celebrarà enguany a Barcelona, del 4 al 25 de maig.

A continuació els adrecem el programa amb les ubicacions de les diferents seus del Festival.

Salutacions coordials,

Direcció del Festival
BCN Fantasci-Film Fest.

SPOT BFF 2019

Donem gràcies al director Quentin Lecocq per aquest genial spot.

PROGRAMA

Podeu descarregar-vos el programa complet en format pdf aquí.

BASES DEL CONCURS DE CURTMETRATGES

El nostre festival està orientat al gènere de la ciencia ficció, el terror i la fantasia. Així doncs, complint aquesta condició, la participació al concurs de curtmetratges està oberta a tots els curts dirigits per majors de 16 anys. El plaç d’inscripció de curtmetratges finalitzarà el 25 d’Abril del 2019 a les 23:59 horas

La organització es reserva el dret de poder tancar el plaç abans d’aquesta data si fos necessari a través de les plataformes on-line. Els arxius digitals formaràn part del patrimoni d’aquest festival i s’utilitzaràn per a activitats culturals sense ànim de lucre o per a publicitar aquest festival.

OBLIGACIONS DELS INSCRITS

 1. Cada autor i/o col·lectiu pot presentar més d’un treball.
 2. El Festival pressuposa que els titulars dels curtmetratges presentats ostenten tots els drets d’exhibició i promoció de les obres i del material que representen. Aquest festival confía en que es responsabilitzaran de que no estiguin sotmeses a cap reclamació legal i declinarà qualsevol responsabilitat legal referent als curts i els seus titulars.
 3. Les despeses d’enviament correran a càrrec dels participants.

REQUISITS DELS CURTS

 1. El tema dels curtmetratges variarà segons la categoría.
  • categoría Sci-Fi: el tema serà lliure, de qualsevol gènere secundari, tot i que ha de prevaldre la ciencia ficció (caràcter d’aquest festival), i de qualsevol tècnica realitzada (imatge real, animació, infografía…). No s’admetran, per ara, curtmetratges documentals.
  • categoría Fantasía: el tema serà lliure, de qualsevol gènere secundari, tot i que ha de prevaldre el gènere de la fantasía (caràcter d’aquest festival), i de qualsevol tècnica realitzada (imatge real, animació, infografía…). No s’admetran, per ara, curtmetratges documentals.
  • categoría Terror: el tema serà lliure, de qualsevol gènere secundari, tot i que ha de prevaldre el gènere de terror (caràcter d’aquest festival), i de qualsevol tècnica realitzada (imatge real, animació, infografía…). No s’admetran, per ara, curtmetratges documentals.
 2. La duració dels curtmetratges no podrà sobrepasar els 15 minuts.
 3. El curt ha d’haver-se finalitzat completament després de l’1 de Gener de 2017
 4. La inscripció es farà on-line i només a través d’una d’aquestes plataformes:
Click for Festivals - Connecting Films and Festivals
 1. Les taxes d’inscripció son les següents:
  • del 15 de Gener a l’1 d’Abril: 2 euros
  • del 2 d’Abril al 20 d’Abril: 5 euros
  • del 20 d’Abril al 25 d’Abril: 8 euros
 2. Els curts han d’estar rodats en castellà o català, o en el seu defecte, subtitulat en una d’aquestes dues llengües.
 3. Es demanarà als seleccionats que envïin els curtmetratges en arxius compatibles HD ja que el seu visionat es farà des d’un disc dur.

PREMIS

 1. Aquest certamen disposa de quatre premis. Tres premis seran escollits per un jurat professional i independent i un altre pel públic assistent al passi de finalistes.
  • millor curtmetratge de fantasía (premi + obsequi)
  • millor curtmetratge de Sci-Fi (premi + obsequi)
  • millor curtmetratge de terror (premi + obsequi)
  • premi especial del públic (premi + obsequi)

LA COMISSIÓ

 1. La comissió del BCN Fantasci-film fest és la responsable d’aquest festival i de gestionar la informació que s’en derivi.
 2. Deures:
  1. Realitzar la selecció de curts finalistes que s’entregaran al jurat professional i es projectaran el dia 18 de Maig.
  2. Avisar als seleccionats a partir del día 1 de Maig del 2019.
 3. I es reserva el dret a:
  1. Rebutjar una obra per mala qualitat d’imatge o so.
  2. Modificar qualsevol punt d’aquestes bases si les circumstàncies ho requereixen (comprometent-se a les notificacions pertinents)

JURAT

 1. Les decisions del jurat seran inapel·lables.
 2. El jurat professional per als premis estarà format per 3 membres especialistes cinematogràfics. El jurat podrà concedir les menciones especials que consideri oportunes (sense dotació econòmica ni trofeu).
  Per saber més sobre el jurat clic aquí.

EXHIBICIÓ

 1. La organització establirà tan aviat com sigui possible el calendari exacte del visionat d’aquest festival.
 2. L’entrega de premis estarà prevista per a la jornada d’aquest festival el 18 de Maig del 2019 cap a les 21:00 aproximadament a la ciutat de Barcelona.

DISPOSICIONS FINALS

 1. Les ocurrències no contemplades en les presents bases seran resoltes per la Comisió del Festival.
 2. L’acceptació d’aquestes bases implica acceptar que puguin aparèixer en registres videogràfics i fotogràfics les obres finalistes en futures campanyes de difusió del festival, així com les fotografíes i les gravacions realitzades durant el festival de 2019, per a les difusions previstes tant en premsa escrita com en difusions digitals per motiu del Festival BCN Fantasci-film fest (exclusivament).

COL·LABORADORS

Acte 1 – Inauguració del BFF 2019

Inauguració del festival

DISSABTE 4 MAIG

Biblioteca Jaume Fuster 18 h

18.10 h Concert BSO La Banda de l’Escola de Música Kostka (EMK) de Jesuïtes de Gràcia Col·legi Kostka interpretarà fragments de diverses bandes sonores. Dirigit per Judit Marmi i Lídia Miralles.

 • Superman Theme John Williams Arr. Judit Marmi
 • James Bond Theme John Barry Arr. Judit Marmi
 • Forrest Gump Theme Alan Silvestri Arr. Lídia Miralles
 • Star Wars – Throne Room John Williams Arr. Lídia Miralles

18.30 h Presentació de la pel·lícula de ciència ficció EVA (2011) dirigida per Kike Maíllo amb la presència de la seva protagonista Clàudia Vega.

19.00 h projecció de la pel·lícula EVA (2011).

 • Duració 94 minuts.
 • País Espanya.
 • Direcció Kike Maíllo
 • Guió Sergi Belbel, Cristina Clemente, Martí Roca, Aintza Serra
 • Música Sacha Galperine, Evgueni Galperine
 • Fotografia Arnau Valls Colomer
 • Casting Daniel Brühl, Claudia Vega, Marta Etura, Alberto Ammann, Lluís Homar, Anne Canovas, Sara Rosa Losilla, Manel Dueso
 • Productora Escándalo Films / Ran Entertainment

Sinopsis

Any 2041. En un futur no molt llunyà, els éssers humans viuen acompanyats de criatures mecàniques. Àlex (Daniel Brühl), un prestigiós enginyer cibernètic, torna a Santa Irene amb un encàrrec de la Facultat de Robòtica: la creació d’un nen robot. Durant la seva absència, el seu germà David (Alberto Ammann) i la seva promesa Llana (Marta Etura) s’han casat. La rutina d’Álex es veu alterada de forma inesperada per Eva (Claudia Vega), la filla de Lana i David, una nena especial, magnètica, que des del primer moment manté una relació de complicitat amb Álex. Junts emprendran un viatge que els precipitarà cap a un final revelador.

Presentat per Jordi de la Torre (@gott37)

Totes les activitats són gratuïtes i es realitzaran als espais de la Biblioteca Jaume Fuster.

Acte 2 – La novia de Frankenstein

DIMARTS 7 de MAIG

Taller d ́història de Gràcia

19.30h “Clàssics de la ciència ficció”

Presentació i projecció de la pel·lícula La novia de Frankenstein (1935) dirigida per James Whale

 • Títol original The Bride of Frankenstein
 • Any 1935. Duració 75 min. País Estats Units
 • Direcció James Whale
 • Guió John L. Balderston, William Hurlbut
 • Música Franz Waxman
 • Fotografia John D. Mescall
 • casting Boris Karloff, Colin Clive, Valerie Hobson, Elsa Lanchester, Ernest Thesiger, Dwight Frye,
 • Walter Brennan
 • Productora Universal Pictures

Sinopsis

Després de la fugida del monstre (Boris Karloff) creat pel doctor Frankenstein (Colin Clavell), el sinistre Dr. Praetorius (Ernest Thesiger) proposa al científic la creació d’una companya per al monstre.

Presentat per Acontraplano

Totes les activitats són gratuïtes i es realitzaran als espais del taller d ́hitoria de Gràcia.

Acte 3 – Tarántula

DIMARTS 14 de MAIG

Taller d’història de Gràcia

19.30h “Clàssics de la ciència ficció”.

Presentació i projecció de la pel·lícula Tarántula (1955) dirigida per Jack Arnold

 • Títol original Tarantula
 • Any 1955.
 • Durada 80 min.
 • País Estats Units.
 • Direcció Jack Arnold
 • Guió Martin Berkeley, Robert M. Fresc (Història: Jack Arnold, Robert M. Fresc)
 • Música Henry Mancini, Herman Stein
 • Fotografia George Robinson
 • Casting John Agar, Mara Corday, Leo G. Carroll, Nestor Paiva, Ross Elliott, Edwin Rand, Raymond Bailey, Hank Patterson, Bert Holland, Steve Darrell, Clint Eastwood
 • Productora Universal International Pictures (UI)

Sinopsi

En un laboratori aïllat, el professor Gerald Deemer treballa en un aliment que permetria alleujar la fam que amenaça de provocar el creixement de població. Les seves experimentacions han portat a certs resultats; però a costa de seriosos desenganys. Un dia que s’ha absentat, dosdels seus col·legues s’injecten l’aliment, amb conseqüències espantoses conduint-los progressivament a la mort pel que sembla ser l’Acromegàlia. Un dels dos mor, mentre l’altre ataca el professor i li injecta el producte abans de morir. Durant el seu combat, una taràntula gegant que també ha rebut una injecció surt de la seva gàbia. Des de llavors, no deixa de
créixer.

Presentat per Acontraplano

Totes les activitats són gratuïtes i es realitzaran als espais del taller d ́historia de Gràcia.

Acte 4 – Gala de lliurament de premis EVA awards

DISSABTE 18 de MAIG

Espai Jove La Fontana

17 .00 h Sessió de curtmetratges infantils
projecció de curtmetratges pensats per als més petits

18 .00 h Sessió de curtmetratges finalistes
Projecció de Curtmetratges finalistes del concurs BCN Fantasci-film fest. La sessió es dividirà en tres part: Finalistes al millor curtmetratge de fantasia, finalistes al millor curtmetratge de Sci-Fi i finalistes al millor curtmetratge de terror.
En començar les sessions es repartirà unes paperetes per poder votar el premi que concedeix el públic (premi del públic Marti Grau)

20.00 h Gala de lliurament de premi EVA awards
Gala de lliurament de premi EVA awards als millors curtmetratges a concurs del festival. El lliurament constarà de quatre premis i cap la possibilitat que el jurat atorgar algun accèssit.

 • millor curtmetratge de fantasia
 • millor curtmetratge de Sci-Fi
 • millor curtmetratge de terror
 • millor especial del públic Marti Grau

El jurat està representat per tres persones: Miquel Barceló, Hernan Fernandez i Javier Lozano.
Els tres vinculats al cinema de ciència ficció de manera professional

Presentat per Sergi Valdivieso i la col·laboració de Juan Antonio Bernal

Totes les activitats són gratuïtes i es realitzaran als espais del Espai Jove La Fontana.

Acte 5 – El último hombre sobre la Tierra

DIMARTS 21 de MAIG

Taller d’història de Gràcia

19.30h “Clàssics de la ciència ficció”.

Presentació i projecció de la pel·lícula El último hombre sobre la Tierra (1964)
dirigida per Sidney Salkow i Ubaldo Ragona

 • Títol original The Last Man on Earth
 • Any 1964. Durada 87 min. País Estats Units.
 • Direcció Sidney Salkow, Ubaldo Ragona
 • Guió Richard Matheson, Furio M. Monetti, Ubaldo Ragona, William Leicester
 • Música Paul Sawtell, Bert Shefter
 • Fotografia Franco delli Colli
 • Casting Vincent Price, Franca Bettoia, Emma Danieli, Giacomo Rossi-Stuart,Christi Courtland
 • Productora Coproducció USA-Italia; American International Pictures

Sinopsi

El doctor Robert Morgan (Vincent Price) és l’únic supervivent d’una guerra bacteriològica que ha assolat el planeta i convertit la resta dels homes en vampirs. La seva vida s’ha vist reduïda a una sola tasca: eliminar al major nombre possible d’aquests éssers sanguinaris durant el dia i suportar el seu setge cada nit. Per a ells, l’autèntic monstre és aquest home que lluita per subsistir en el nou ordre establert.

Presentat per Acontraplano

Totes les activitats són gratuïtes i es realitzaran als espais del taller d ́historia de Gràcia.

Acte 6 – La sessió “Gamberra”

DISSABTE 25 de MAIG

Espai Jove La Fontana

17 h La sessió “Gamberra”

Súper marató de pel·lícules de la saga REC (2007-2014) [•REC], [•REC]2, [•REC]3: Génesis i [•REC]4: Apocalipsis dirigides per Jaume Balagueró i Paco Plaza.

Play
Play
Play
Play
Play
Play
Play
Play
previous arrow
next arrow
Slider

Presentat per Acontraplano

Totes les activitats són gratuïtes i es realitzaran als espais del Espai Jove La Fontana.

Acte 7 – La tenda dels horrors

DIMARTS 28 de MAIG

Taller d’història de Gràcia

19.30h “Clàssics de la ciència ficció”.

Presentació i projecció de la pel·lícula La tienda de los horrores (1960)
dirigida per Roger Corman.

 • Títol original The Little Shop of Horrors
 • Any 1960. durada 72 min.
 • País Estats Units.
 • Direcció Roger Corman
 • Guió Charles Griffith
 • Música Fred Katz
 • Fotografia Arch R. Dalzell
 • Casting Jonathan Haze, Mel Welles, Jackie Joseph, Dick Miller, Myrtle Vail, Leola Wendorff,Jack Nicholson, Tammy Windsor, Toby Michaels, Leola Wendorff, Lynn Storey
 • Coproducció Filmgroup / Santa Clara Productions

Sinopsi

Seymour Krelboin (Jonathan Haze), un jove dependent d’una floristeria, està enamorat de la seva companya Audrie (Jackie Joseph), però ella surt amb un sàdic dentista. Un dia, just després d’un estrany eclipsi, compra una estranya planta, a la qual bateja com Audrie II. La planta creix ràpidament, gràcies a que Seymour li proporciona l’aliment que necessita, i es converteix en un exemplar espectacular, una veritable atracció per a la ciutat.

Presentat per Acontraplano

Totes les activitats són gratuïtes i es realitzaran als espais del taller d ́historia de Gràcia.

error: Contingut protegit | Contenido protegido | Content is protected
Esta web utiliza cookies propias y de terceros para su correcto funcionamiento y para fines analíticos. Al hacer clic en el botón Aceptar, aceptas el uso de estas tecnologías y el procesamiento de tus datos para estos propósitos. Ver
Privacidad